fallback

Мобилното приложение Flipps привлече 2,5 млн. долара от инвеститори

Компанията предоставя удобен начин за прехвърляне на съдържание от мобилното устройство към всеки интернет свързан телевизор

12:39 | 07.05.14 г.
Автор - снимка
Редактор

Мобилното приложение Flipps привлече 2,5 млн. долара от Earlybird Venture Capital и съществуващи инвеститори, в това число Тим Дрейпър и LAUNCHub, съобщават от компанията. Фирмата ще използва инвестицията, за да продължи да гради бързо разрастващия си бизнес в САЩ и Европа, като същевременно разширява богатата библиотека от популярно съдържание.

Flipps е удобен начин за прехвърляне на висококачествено съдържание от мобилното устройство към  всеки интернет свързан телевизор без допълнителен хардуер или настройки. Необходимо е само да се свали  безплатното мобилно приложение Flipps за iOS и Android от App Store и Google Play.

Патентованата технология на Flipps разпознава мигновено над 250 млн. интернет-свързани телевизора и е съвместима с повече от 5 000 модела на производители, като не изисква настройки, свързване на устройства, допълнителен хардуер или декодер.

Според американската Комисия за качествени проучвания телевизорът все още е най-използваната платформа за съдържание. От своя страна компанията за пазарни анализи Nielsen отбелязва, че тенденцията за търсене и потребление на онлайн съдържание през мобилни устройства продължава да се засилва, като бележи ръст от 37% за последната година.

С над 10 млн. сваляния мобилното приложение Flipps успешно адресира и двата тренда, комбинирайки богатството на телевизионното преживяване с лесното откриване на съдържание през мобилно устройство.

Приложението предлага колекция от над 100 канала в постоянно разрастваща се библиотека от лицензирано съдържание и включва популярни онлайн сериали като Back On Topps, хитови Холивудски филми, The Washington Post новини и други.

“Гледането на качествено съдържание на телевизора е станало ненужно объркващо поради необходимостта от скъпи хардуерни устройства и сложни дистанционни управления“, споделя Коста Йорданов, главен изпълнителен директор на Flipps. "С Flipps намерихме лесен и универсален начин да превърнем смартфона в магическа пръчица, прожектираща забавление на големия екран“, допълва той.

Освен в София, българската фирма има офиси и в Сан Франциско и Ню Йорк, и се ползва от подкрепата на Легендарният предприемач от Силициевата долина Тим Дрейпър, Earlybird Venture Capital, Хасан Асланоба, LAUNCHub и Teres Capital. 

Flipps е част от Източния дигитален фонд на Earlybird, който инвестира във фирми, разработващи подривни интернет потребителски, мобилни и корпоративни технологии в Турция и Централна и Източна Европа.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:28 | 12.09.22 г.
fallback