fallback

Yahoo е в преговори с онлайн видео услугата NDN?

Калифорнийската компания прави нов опит да навлезе на пазара на онлайн видео, пише The Wall Street Journal

16:47 | 02.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

В опит да подобри позициите си на пазара на онлайн видео Yahoo се опитва да придобие News Distribution Network в сделка за 300 млн. долара, пише в свой материал The Wall Street Journal.

Основаната през 2007 г. компания предоставя видео клипове за вестници и уеб сайтове в сферата на новините, спорта и политиката. Една евентуална сделка може да пасне на стратегията на изпълнителния директор на Yahoo Мариса Майер, която инвестира много средства в онлайн съдържание, отмъквайки таланти като водещата Кати Кюрик и бившия колумнист на New York Times Дейвид Поуг, които да разработват новото мултимедийно съдържание на Yahoo. 

Но това не е всичко. Yahoo се опитва и активно да привлече най-добрите служители на YouTube за своят видео проект. Предложението включва по-добри финансови условия, като фиксирана заплата и зависещи от рекламните приходи бонуси, пише технологичният блог Recode.

Припомняме, че само преди седмица Disney придоби от YouTube Maker Studios за 500 млн. долара. Компанията притежава повече от 5,5 млрд. гледания месечно и 380 млн. абонати в YouTube, дъщерното дружество на Google. Битката е за доста сериозен пазар. Изследователите от eMarketer предричат, че приходите от видео реклами ще нараснат четворно от 2011 г. до 2017 г., правейки пазара най-бързо растящият формат на дигитални реклами за този период. Според Wall Street Journal обаче преговорите са все още в ранна фаза и може да се разпаднат всеки момент. Говорител на NDN отрече, че компанията преговаря с Yahoo. От интернет гиганта отказват коментар.

Това не е първият опит на Yahoo да навлезе в пазара на видео услугите. Според WSJ това не е и първият опит за придобиване на NDN. Yahoo е стартирала преговори още през 2012 г., преди Мариса Майер да седне на поста изпълнителен директор. Под ръководството на Майер Yahoo направи неуспешен опит да купи дял от френския видео сайт Dailymotion от France Telecom, който е един от лидерите на пазара. Сделката не се осъществи заради вето, наложено от френското правителство. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:23 | 08.09.22 г.
fallback