fallback

3TS Capital Partners с нов фонд от 103 млн. евро

Фокусът ще падне върху динамично развиващи се компании в секторите технологии & интернет, медии & комуникации и технологични услуги

16:24 | 12.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

3TS Capital Partners, една от водещите компания за инвестиции чрез дялово участие и рисков капитал в Централна и Източна Европа обяви първото затваряне на най-новия си фонд с размер 103 милиона евро (136 милиона долара). Новият фонд ще продължи да инвестира в подпомагане разрастването на динамично развиващи се компании, предимно в секторите технологии & интернет, медии & комуникации и технологични услуги.

„Дори и пазарната среда да продължава да бъде предизвикателство, тази година се очертава като прекрасна година за 3TS. След успешните продажби през пролетта на SolveDirect и Инвестор.БГ АД, в момента още две компании от нашия портфейл са в напреднала фаза на продажба. Успешното набиране на над 100 милиона евро фонд, с фокус върху технологични инвестиции е голямо постижение в днешна Европа и е сигнал за силна перспектива както за нашия регион, така и за сектора на технологиите", казва управляващият партньор на 3TS Capital Partners Пекка Маки, цитиран в прессъобщение на компанията.

"С новия фонд можем да продължим да подкрепяме бързоразвиващи се компании чрез инвестиции за увеличение на капитала или изкупуване на дялово участие. Имаме много солидни компании, които в момента анализираме като потенциални инвестиции в целия регион на Централна и Източна Европа, включително и в България. Това са компании, които, с наша подкрепа, имат реалния шанс, да се превърнат в регионални лидери или водещи компании в глобален мащаб ", добавя от своя страна Светослав Стефанов, инвестиционен мениджър в 3TS Capital Partners.

Основни инвеститори в 3TS TCEE Фонд III са реномирани институционални инвеститори като Cisco, Европейската Банка за Възстановяване и Развитие (ЕБВР), Европейският Инвестиционен Фонд (ЕИФ) и OTP Bank.

Поради големия интерес от страна на инвеститори 3TS планира да приеме още няколко инвеститора през следващите месеци през периода на второто затваряне (second closing) на фонда.

С новия фонд активите под управление на фирмата вече надхвърлят 300 млн. евро. Активният портфеил на 3TS в момента включва 11 компании, сред които фирми като Avangate (Румъния), BKS (Чехия), eCift (Турция), Piano Media (Словакия), ClickAd и Rankomat (Полша). 3TS планира да продължи да инвестира в 3 до 5 фирми годишно в цяла Централна и Източна Европа, от Прибалтика до Турция, с фокус върху инвестиции за подпомагане експанзията на фирмите. Типичната сума на инвестиция варира от 2 до 10 милиона евро на компания, като в изключителни случаи могат да се правят както по-малки, така и по-големи от тези размери инвестиции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:22 | 13.09.22 г.
fallback