fallback

Amazon залага на изкуствена валута

Подобно на Facebook с неговите Credits и онлайн търговецът иска да обвърже по-тясно клиентите си

21:57 | 13.05.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Американският онлайн търговец на дребно Amazon представи своята собствена виртуална валута – Coin, предаде Ройтерс. С нея клиентите на онлайн търговеца на дребно могат да купуват приложения и игри.

За начало на платежната система, за която бе съобщено през февруари, компанията обяви, че всеки собственик и купувач на таблета Kindle Fire ще получи безплатни 500 "Coins" - еквивалента на общо 5 долара (3,85 евро). Изкуствената валута ще бъде първоначално въведена в amazon.com, порталът на Amazon в САЩ. 

„Днес раздадохме на всеки потребител по 500 Coins, които могат да похарчат за нови приложения и игри или например да купят рецепти в iCookbook, песни в SongPop и други”, заяви Майк Джордж, вицепрезидент на Приложенията и Игрите в Amazon.

За собствените клиенти Coins били лесен начин за закупуване на приложения или оферти в рамките на едно приложение, се казва в съобщение за пресата на Amazon. За разработчиците на приложения за Kindle новата платежна система била допълнителен начин за увеличаване на обхвата и свалянията. Разработчиците ще продължат да получават 70%-ен дял от цената, когато потребител купи тяхното приложение с новата валута.

И други големи онлайн платформи, като Facebook с неговите Credits, въведоха виртуални валути, с които искат да обвържат още по-тясно клиентите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:59 | 11.09.22 г.
fallback