fallback

Метрото в Токио ще предлага безплатен Wi-Fi

Засега услугата е временна и ограничена до 15 минути на сесия и пет сесии на ден

10:55 | 08.04.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Снимка: Ройтерс

Пътниците в метрото в Токио ще се радват от този месец на свободен достъп до интернет чрез Wi-Fi, но като част от тестова услуга засега само до края на юли, пише в днешния си брой Japan Times, цитиран от ZDNet. Услугата е достъпна първоначално на 30 метро станции.

За да се ползва тя, е нужно инсталирането на приложението MANTA (Metro Amusement Network Trinity App) и регистрация за услугата. Освен интернет достъп, услугата предоставя и разписание, базирани на местоположението предложения и новини. 

Все пак изглежда, че метрото в Токио се опасява, че станциите могат да бъдат блокирани от интернет потребители. Поради това ще бъде въведено ограничение от 15 минути на сесия и до пет сесии на ден, което трябва да бъде достатъчно за всеки пътник. Проектът е подкрепен и оборудван от NTT Broadband.

В допълнение към Wi-Fi интернета, на пътниците в Токио на разположение е и 3G и LTE мрежа. Телефонните компании NTT DoCoMo и KDDI предлагат тези услуги от края на март, съобщава Japan Times в друга публикация.

Безплатен Wi-Fi достъп до интернет се предлага и в други азиатски страни и градове. Така например индийските железници одобриха пилотен проект, който трябва да предостави на пътниците сателитен достъп до интернет - важен принос за тази страна, в която преминаване само на половината територия с влак отнема цял ден. Също така наскоро се разшири и свободният достъп в Пекин, където в бъдеще радиовръзки ще бъдат на разположение на пътуващите в повечето автобусни линии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:40 | 12.09.22 г.
fallback