fallback

Гръцката държавна телевизия се върна окончателно в ефир

От медията обещават зрителите да определят дневния ред и кое е в националния фокус

12:27 | 21.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Новата гръцка държавна телевизия вече излъчва нормално своите програми, след като доскоро правеше тестове на сигнала, предаде АП.

Предаванията са в ефир от днес, след като преди повече от два месеца заради правителствено решение бившите държавни радио и телевизия в южната ни съседка – ERT, бяха закрити заради икономии. Това обаче едва не доведе до разпад на управляващата коалиция и тя отстъпи заради силния обществен натиск. В резултат беше приет закон за създаването на нова медия, независима от партиен контрол.

Междувременно програми на ERT се излъчваха онлайн с помощта на европейска организация за радио и телевизионно разпръскване.

Програмите на телевизията се излъчват от нова сграда, тъй като старата е все още окупирана от бивши служители на ERT.

В изявление, публикувано на сайта на телевизията, се казва, че независимите обществени медии са едно от условията за развитие на демокрацията, културата и обществото.

Първата програма на гръцката телевизия, която започва да се излъчва в 8 часа сутринта, се е фокусирала върху вътрешните новини и анализи, отбелязва информационната агенция. В емисиите са били включени и международни новини от сайта на ВВС, както и видеа от Al-Jazeera и Sky News.

От медията обещават, че зрителите ще определят посоката на редакционните политики във връзка с това кое е в националния фокус и е най-важно за представяне като проблеми и тематики.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:32 | 13.09.22 г.
fallback