fallback

Pinterest се възстановява от разпродажбите и се превръща в любимка на Wall Street

Анализаторите виждат многото възможности за реклама в платформата като добър сигнал

21:32 | 08.10.24 г.
Автор - снимка
Създател

След волатилното лято Wall Street поглежда по нов начин на Pinterest. На този етап анализаторите са доволни от това, което виждат, пише Bloomberg.

Социалната мрежа получи положителни коментари от Goldman Sachs и Oppenheimer, както и от други, а анализаторите изтъкват нейния потенциал за растеж и способността ѝ да монетизира по-успешно потребителската си база, включително чрез изкуствен интелект. Партньорството с Amazon.com, обявено през август, и скорошната среща с рекламодателите на Pinterest Presents затвърдиха мнението, че книжата може да са недооценени в сектора.

„Причината Pinterest да привлича цялото това внимание сега е, че потенциално има силни попътни ветрове, но акцията ѝ не е наистина скъпа“, коментира Конрад ван Тиенховен, портфолио мениджър в Riverpark Capital. „Подобряването на таргетирането на реклами е естествен начин за ползване на изкуствен интелект (AI), а партньорството с Amazon е райска сделка, която може да промени правилата на играта“.

Цената на акциите на Pinterest първоначално се понижи с 0,4% във вторник и все още се възстановява от значителния спад през юли, след като слабата прогноза за приходите за третото тримесечие разочарова инвеститорите. Макар че стойността на книжата на компанията нарасна с 13% през последния месец, тя все още е с 12% надолу тази година.

Волатилната година на Pinterest. Графика: Bloomberg

Но анализаторите са все по-положително настроени към Pinterest. Миналата седмица Goldman Sachs добави акцията ѝ към своя Americas Conviction List, позовавайки се на потенциала за ръст на приходите и увеличаването на маржа на коригираната печалба. RBC Capital също добави компанията към един от престижните си списъци за тази година.

„В миналото компанията не е монетизирала успешно своята платформа, което новият мениджмънт изглежда адресира, и тя расте и увеличава маржовете си по-бързо в сравнение с останалите“, пишат анализаторите на RBC. През 2022 г. Pinterest обяви ветерана от Google и PayPal Бил Реди за главен изпълнителен директор.

Анализаторите от Oppenheimer изтъкнаха предимствата на ангажираността на потребителите и атрактивната оценка, докато Deutsche Bank нарече Pinterest “все по-незаменима“ за рекламодателите.

Средната целева цена на акциите на Pinterest, дадена от анализаторите, сочи към ръст от над 30% в следващите 12 месеца – най-големият потенциал за възвръщаемост сред конкурентните социални мрежи в САЩ. Такова повишение ще върне Pinterest към многогодишния връх от юни, изтривайки ефекта от скорошните разпродажби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:32 | 08.10.24 г.
fallback
Още от Социални мрежи виж още