fallback

Социалната мрежа X пуска опция за видео и аудио разговори

Социалната мрежа разширява функциите си по пътя към превръщането си в суперприложение

14:48 | 31.08.23 г.

Потребителите на X, социалната мрежа, която преди беше известна като Twitter, ще могат да провеждат аудио и видео обаждания през платформата, без да се налага да споделят телефонните си номера. Това обяви собственикът на компанията Илон Мъск в публикация, пише Bloomberg.

Ходът е най-новият опит за разширяване на услугите, които предприемачът се опитва да предложи, за да създаде „приложение за всичко“.

Мъск иска X да се превърне в нещо подобно на WeChat на Tencent Holdings – чат услуга, която стана суперприложение, предлагащо всичко – от социални мрежи и видео игри до финтех решения. Главният изпълнителен директор на X Линда Якарино каза, че X ще включва функции като плащания и банкиране.

Мъск, който придоби Twitter през миналата година за сумата от 44 млрд. долара, заяви, че X ще служи като „ефективен глобален указател“ за нови функции, както и че потребителите ще могат да правят обаждания през X на устройства с iOS, Android, на персонални компютри и Mac.

Съобщението беше публикувано, след като платформата актуализира своята политика за поверителност, за да включи събирането на биометрични данни. X не определя какво счита за биометрично, макар че този термин се ползва от други фирми за описание на данни, събирани за лицето, очите и пръстовите отпечатъци на хората.

Откакто придоби Twitter, Мъск премахна характерното лого със синя птица и въведе куп промени, включително възстановяване на преди блокирани потребители и премахване на възможността за блокиране на акаунти от потребители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:48 | 31.08.23 г.
fallback
Още от Социални мрежи виж още