fallback

Насрещният иск на Мъск срещу Twitter трябва да бъде публикуван до петък

Двете страни спорят ожесточено дори за това колко точно да разкажат на обществеността за исковете си

08:25 | 04.08.22 г.
Автор - снимка
Създател

Twitter Inc и Илон Мъск, които се съдят взаимно заради усилията на най-богатия човек в света да се откаже от сливането им на стойност 44 млрд. долара, дори не можаха да се споразумеят колко точно да разкажат на обществеността за спора си.

Председателстващият съдия в Делауеър Катлийн Маккормик постанови в сряда, че насрещният иск на Мъск трябва да бъде оповестен до следобеда на 5 август, два дни по-късно, отколкото Мъск искаше, предава Ройтерс.

Според лице, запознато със случая, но неоторизирано да го обсъжда, насрещният иск на Мъск може да бъде публикуван още в четвъртък.

Маккормик се произнесе, след като базираният в Сан Франциско Twitter обвини Мъск, че се е опитал да публикува 163-страничния си насрещен иск в сряда, без да даде възможност да се редактира или зачеркне поверителна информация за компанията.

Часове по-късно адвокатите на Мъск отвърнаха на удара, като обвиниха Twitter, че се опитва да погребе „страната от историята, която не иска да бъде публично разкрита" и да подкопае конституционното право на обществеността по Първата поправка да знае за какво спорят двете страни.

Twitter е получил копие от насрещния иск на 29 юли и заяви, че съдебните правила му дават пет работни дни, за да работи по редакциите. Мъск заяви, че три работни дни са достатъчни.

Спорът подчертава остротата на отношенията между Twitter и Мъск, който е и главен изпълнителен директор на компанията за електрически автомобили Tesla Inc.

Мъск отправи оферта да закупи Twitter на 25 април, но на 8 юли се опита да се оттегли от сделката, без да плати 1 млрд. долара неустойка, като се позова на това, че Twitter не е предоставил подробности за разпространението на акаунти - ботове и спам.

Четири дни по-късно Twitter го даде под съд, обвинявайки го, че е саботирал сливането, тъй като то вече не отговаряло на неговите интереси, и изисквайки от него да завърши сделката.

Съдебният процес е насрочен за 17 октомври. През тази седмица Twitter подаде десетки призовки до банки, инвеститори и правни кантори, които подкрепиха офертата на Мъск, а Мъск издаде призовки на консултантите на Twitter в Goldman Sachs и JPMorgan.

Мъск предложи да закупи Twitter за 54,20 долара на акция, като заяви, че вярва, че тя може да бъде глобална платформа за свободно слово. В сряда акциите на Twitter затвориха с 2 цента нагоре на цена от 41,00 долара за брой. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:02 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Социални мрежи виж още