fallback

Американците отделят на Facebook по 40 минути на ден

В САЩ все още обръщат повече внимание на телевизията

17:05 | 24.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Бизнес моделът на Facebook предизвиква интерес, още откакто се появиха въпросителни около устойчивостта на бизнеса с мобилни реклами, инвеститорите бяха сериозно загрижени за гардероба на главния изпълнителен директор Марк Зукърбърг, а компанията изглеждаше така, сякаш сама тества дали социалните мрежи в крайна сметка са наистина добър бизнес.

Напоследък обаче тя успя да свали напрежението от своите отчети за тримесечията. В сряда компанията обяви финансовите си резултати, с които надмина очакванията на пазара по отношение на приходите от продажби (2,91 млрд. долара), и обема на потребителската си база (1,32 млрд. месечно активни потребители), пише BusinessWeek.

Може би най-забележителни се оказаха данните, посветени на това по колко време средно прекарва един американец, разглеждайки нюзфийда си във Facebook – 40 минути. Това е нищо в сравнение с телевизията. Американците прекарват по повече от пет часа на ден в гледане на телевизия.

Американското бюро за трудова статистика разкри кои са нещата, на които средностатистическият американец отделя по-малко време, отколкото на социалната мрежа. Сред изброените в списъка неща се нареждат грижите за домашния любимец (39 минути), преглеждане на имейла (33 минути), преглеждане на традиционни писма (17 минути).

През миналия юни Facebook имаше средно по 128 млн. дневни посетителя от САЩ. Това представлява около 40% от населението на страната. По-малко от 40% от американците правят следните неща всеки ден, сочи проучването на Бюрото за трудова статистика:

Купуват потребителски стоки – 39%;

Пътуват до работа – 35%;

Вършат домакинска работа – 34%;

Участват в организационни, граждански или религиозни дейности – 14%. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:03 | 03.09.22 г.
fallback
Още от Социални мрежи виж още