fallback

Google купува новосъздадена израелска компания

SlickLogin е разработила софтуер за електронно установяване на автентичността на данни

21:58 | 17.02.14 г. 2
Автор - снимка
Създател

Американският онлайн концерн Google продължава шопинг тура си, придобивайки новосъздадена израелска компания, разработила софтуер за електронно установяване на автентичността на данни въз основа на звукови вълни, потвърди днес компанията, цитирана от DPA.

SlickLogin, на която тепърва й предстои да пусне търговски продукт, се опитва да улесни установяването на автентичността на данните, давайки възможност на уебсайтовете да произвеждат недоловими за слуха звуци, които се улавят и се изпращат обратно чрез приложение за смартфон.

Предвижда се софтуерът да замени традиционния процес на влизане (log-in), но може да се използва и като допълнителен елемент на сигурност. Условията по придобиването не се разкриват.

Според израелския финансов всекидневник Globus е необичайно една новосъздадена компания - без регистрирани патенти, търговски продукт и служители, освен тримата й основатели, и без приходи - да бъде придобита.

Сделката според него не е нищо повече от наемане на тримата основатели, които вероятно ще продължат да разработват технологията от името на американската компания, отбелязва изданието.

Според описание на сайта на компанията екипът на Slicklogin наскоро е напуснал подразделението за кибер сигурност на израелските военни части и е работил в продължение на шест години над най-актуалните проекти за сигурност. Сега те изразяват щастието си да са част от Google и заедно да подобряват, но и опростяват мащабите за сигурност.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:06 | 06.09.22 г.
fallback
Още от Социални мрежи виж още