fallback

Facebook купува специалист по езиково разпознаване

Mobile Technologies разработва приложения за автоматични преводи в реално време

14:47 | 13.08.13 г. 1
Автор - снимка
Създател

Операторът на най-голямата в света социална мрежа Facebook придоби американската технологична компания Mobile Technologies, която разработва технологии за езиково разпознаване и машинни преводи.

В портфолиото се включва и приложението за IOS и Android Jibbigo, което е наречено "първият в света преводач на реч в реч". Приложението работи с или без връзка с интернет.

„Mobile Technologies бе основана през 2001 г. с цел да прекъсне езиковите бариери и да опосредства откритата комуникация между хората по целия свят", казва се в съобщение до медиите на компанията. Jibbigo е ориентирано, по информация на създателите му, преди всичко към пътуващи, а също така подкрепя и лекари, участващи в хуманитарни операции.

Засега Facebook не пояснява какви са плановете ѝ за Mobile Technologies. Екипът на Jibbigo обаче заяви, че решенията на компанията ще бъдат интегрирани в „дългосрочната продуктова стратегия“ на Facebook. 

В постинг в корпоративния блог информацията бе потвърдена и от Том Стоки, продуктов директор на социалната мрежа. „Езиковите технологии са важен метод, за да се обслужват устройствата и уеба. Тази технология ще ни помогне да придвижим напред продуктите си и да ги напаснем към последните тенденции“.

Двете страни са се споразумели да не споменават финансовите параметри по придобиването. След приключването на сделката Facebook планира да интегрира служителите на Mobile Technologies в развойния си отдел в централата на компанията в Менло Парк, Калифорния.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:37 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Социални мрежи виж още