fallback

Зукърбърг не е доволен от представянето на Facebook на борсата

Социалната мрежа защитава информацията на своите потребители, категоричен беше изпълнителният директор и основател на компанията

22:23 | 11.06.13 г.
Автор - снимка
Създател

И ние сме разочаровани от представянето на акциите на Facebook, коментира изпълнителният директор и създател на компанията Марк Зукърбърг по време на среща с акционерите, съобщи Market Watch.

Според него социалната мрежа обаче компанията се развива в правилната посока, съсредоточавайки се в мобилната реклама.

Акциите на Facebook в момента се търгуват на ниво от малко над 24 долара за брой. При първичното излизане на борсата компанията определи цена от 38 долара за брой. В първата си борсова сесия книжата се порадваха на краткотраен интерес, който доведе до цена от 45 долара за брой.

Тази цена удържа едва няколко часа. Оттогава компанията не се радва на добър прием от страна на инвеститорите.

Междувременно социалната мрежа е изправена пред други главоболия. В САЩ скандалът с подслушването и следеното на потребители онлайн се разгаря. По тази причина и Зукърбърг заяви, че нито една щатска агенция няма директен достъп до сървърите на Facebook.

Той призна, че дава някаква информация на властите, но само в рамките на закона и добави, че социалната мрежа защитава информацията на своите потребители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:54 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Социални мрежи виж още