fallback

Facebook оправда очакванията на Wall Street

Приходите от мобилна реклама продължават да растат, но заради инвестициите в нови продукти, инфраструктура и инженери се увеличават и разходите

10:42 | 02.05.13 г.

Приходите на Facebook за първото тримесечие на годината надминаха прогнозите на Wall Street заради постъпленията от мобилна реклама на компанията, които продължават да нарастват, съобщи CNBC.

В периода януари-март социалната мрежа е реализирала нетна печалба в размер на 219 млн. долара, или 9 цента на акция, докато по същото време на миналата година печалбата беше 205 млн. долара, или 9 цента на акция.

Приходите на компанията са нараснали с 38% до 1,46 млрд. долара за тримесечието от 1,06 млрд. долара година по-рано. Инвеститорите очакваха приходите на Facebook да бъдат 1,44 млрд. долара.

Приходите от реклама през първите три месеца на годината са 1,25 млрд. долара, което е с 43% повече спрямо същия период на миналата година. Приходите от мобилна реклама съставляват около 30% от общите постъпления от реклама. За сравнение, през предходното тримесечие те бяха 23 на сто.

Разходите на компанията са се увеличили с 56% до 895 млн. долара, а оперативниуят марж се е свил от 46% до 39%. От социалната мрежа предупреждават, че разходите ще продължат да растат, тъй като компанията продължава да инвестира в продукти, инфраструктура и инженери.

Facebook отчита и ръст на потребителите през тримесечието. Ежедневно активните потребители през март са достигнали 665 млн. души, което е с 26 на сто повече спрямо третия месец на миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:56 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Социални мрежи виж още