fallback

Панамски съд отстрани ръководството на хотела на Тръмп в Панама Сити

Това е победа на мажоритарния собственик на хотела, който се бореше да си възвърне контрола върху имота

12:12 | 06.03.18 г.

Работник премахва името на Тръмп от Trump Ocean Club International Hotel and Tower в Панама Сити. Снимка: Архив Ройтерс

Панамски съд отстрани ръководния екип на Доналд Тръмп от хотел Trump Ocean Club International Hotel and Tower в Панама Сити. Това е явна победа на мажоритарния собственик на хотела, който се бореше да си възвърне контрола върху имота, предава Ройтерс.

Няколко часа след като работник премахна името на американския президент от хотела, организация „Тръмп“ съобщи в комюнике, че панамски съд е наредил назначаването на временен администратор, който да управлява хотела. В него се допълва, че няма окончателно правно решение по проблема.

Организация „Тръмп“ изрази „пълна увереност“, че в крайна сметка ще надделее в съдебната битка.

Ожесточеният спор около хотела на Тръмп отново постави в центъра на вниманието бизнес делата на американския президент по света. Редица имоти с марка „Тръмп“ се отказаха от името, откакто американският президент встъпи в длъжност миналата година.

По-рано днес Орестес Финтиклис, собственик на хотела в Панама, който води съдебна битка за отстраняване на ръководния екип на хотела, поставен от организация „Тръмп“, заяви, че съдът е прекратил делото.

„Днес спорът беше разрешен от съдиите и властите в тази страна. Днес Панама ни накара да се гордеем“, каза Финтиклис, без да дава повече информация.

Организация „Тръмп“ съобщи, че конфликтът в крайна сметка е бил разрешен от арбитражен панел в рамките на Международната търговска камара.

След завършването й през 2011 г. 70-етажната сграда във формата на корабно платно стана първият международен хотел на Тръмп. Комплексът на крайбрежието включва апартаменти и казино и носеше на Тръмп приходи между 30 и 50 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:21 | 13.09.22 г.
fallback