fallback

Собствениците на хотел Trump International в Панама искат да се отърват от Тръмп

Компанията Ithaca Capital Partners придоби хотела и обвинява корпорацията на Доналд Тръмп в лошо управление и измами

17:50 | 28.11.17 г.

Новите собственици на хотела Trump International в Панама се опитват да свалят името на Доналд Тръмп от сградата си и да отстранят компанията му от ръководството й, съобщава Асошиейтед прес.

Когато беше завършена през 2011 г., 70-етажната сграда стана първият международен хотелски комплекс, включително с апартаменти и казино, носещ името на настоящия американски президент. Тя му спечели между 30 млн. и 50 млн. долара.

През август тази година обаче базираната в Маями, САЩ, Ithaca Capital Partners придоби хотела и по-голямата част от апартаментите в комплекса. През октомври компанията предложи да се премахнат директорите от компанията на Тръмп от борда на хотела и да се стартира процедура по отделяне на имота от компанията му заради оплаквания за лошо управление.

Trump Organization обаче опровергава обвиненията. „Не само имаме валидно, обвързващо и изпълнимо дългосрочно споразумение за управление, но всяко предположение, че хотелът не изпълнява очакванията, се опровергава от фактите", казва се в изявлението.

През ноември обаче агенция Ройтерс публикува разследване, според което от една трета до една втора от авансовите продажби на Trump Ocean Club са осъществени от измамник, свързван с пране на пари в Колумбия и престъпници от бившия Съветски съюз.

Самият той – Алехандре Вентура Ногуейра, коментира пред информационната агенция, че лично Иванка Тръмп – дъщерята на Доналд Тръмп, е одобрила на среща с него продажбата на апартаментите на по-висока цена.

Тя отказва да коментира обвиненията, а компанията на Доналд Тръмп твърди, че не познава Ногуейра.

Преди дни стана ясно, че Trump Organization се оттегля от управлението на хотел SoHo в Ню Йорк до края на годината.

Сдружението на собствениците на Trump Ocean Club Panama засега не е открито за коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:23 | 14.09.22 г.
fallback