fallback

Инвестициите в центрове за данни в САЩ достигат рекордно високи нива

Вложенията са в размер на 18,2 млрд. долара, което е двойно повече спрямо първата половина на 2016 г.

11:19 | 04.10.17 г.

Инвестициите в центрове за данни в САЩ достигат рекордно високи равнища през първата половина на 2017 г., посочва се в нов доклад на CBRE.

Вложенията са в размер на 18,2 млрд. долара, което е двойно повече спрямо първата половина на 2016 г. С това темпо на растеж инвестициите в сектора вероятно ще надминат общия обем за трите предходни години заедно.

„През последните пет години повече от 45 млрд. долара инвестиционен капитал се е влял в сектора на центровете за данни. Повече от половината от този обем е вложен от началото на 2016 г.“, казва Пат Линч, старши мениджър Data Center Solutions в CBRE.

„Приемането на бързо развиващите се съвременни технологии се развива в посока нагоре и ще доведе до растеж в сектора“, допълва той.

Седемте основни пазара на центровете за данни в САЩ са Атланта, Чикаго, Далас, Ню Йорк, Северна Вирджиния, Финикс и Силициевата долина. Пазарът в Северна Вирджиния вече се очертава като лидер, като инвентарът там надминава обемите във всяка страна в Европа или Азиатско-тихоокеанския регион. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:25 | 11.09.22 г.
fallback