fallback

Blackstone е набрала над 12 млрд. евро за глобален фонд за имоти за около година

Имотите вече имат основен принос към нетната печалба на групата, макар че са само около една четвърт от активите под управление на компанията

11:03 | 15.05.17 г.
Автор - снимка
Редактор

Blackstone Group LP е набрала над 12 млрд. долара за последния си фонд за инвестиции в имоти, който е и най-големият досега. С това компанията почти е постигнала целта си за набирането на 13 млрд. евро, съобщава Ройтерс, като се позовава на запознати източници, пожелали анонимност.

Засега от компанията отказват коментар.

Blackstone Real Estate Partners VII е най-големият на инвестиционната група и е глобален, а не регионален, според консултантската компания Preqin. Той се оказва и най-популярният сред инвеститорите досега. 

Подразделението на Blackstone за инвестиции в имоти е активно в почти всеки сектор на пазара на бизнес имоти и притежава офиси, складове и дистрибуционни центрове, шопинг центрове и хотели. Компанията успя да се възползва от ръста на пазара през последните години и ограниченото предлагане на фона на засиленото търсене заради рекордно ниските лихви.

На групата ѝ отне 4 години да набере 16 млрд. долара за предишния ѝ глобален фонд за имоти, който беше затворен в началото на тази година, припомня информационната агенция. Новият фонд обаче стартира през миналата година и илюстрира интереса към сектора на имотите заради паричната политика на банките.

Имотите вече имат основен принос към нетната печалба на Blackstone, допълва агенцията. Същевременно имотите съставляват около една четвърт от активите под управление на компанията.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:38 | 08.09.22 г.
fallback