fallback

Очаква се краткотрайно забавяне на пазара на имоти на Острова заради изборите

Основен фактор за продължаващите ръстове на цените на имотите във Великобритания остава недостатъчното предлагане

12:02 | 20.04.17 г.

Британският пазар на имоти вероятно ще се забави заради предстоящите предсрочни избори, пише онлайн изданието themovechannel.com.

Традиционно общите избори винаги корелират с представянето на жилищния пазар в страната, подчертава изданието. Несигурността при подготовката за вота в исторически план винаги причинява временно забавяне на активността.

Заради необходимостта от бърза подготовка на предсрочните избори обаче експерти очакват въздействието да е минимално и краткотрайно.

Резултатите от анкета на онлайн агенцията за имоти eMoov показват, че 56,7% от продавачите и 59,2% от купувачите предпочитат да продължат със сделките си независимо от предсрочните избори. Само 18,4% от продавачите и 17,5% от купувачите посочват, че предпочитат да изчакат резултатите от вота, преди да продължат с трансакциите.

„След референдума за напускане на Европейския съюз (ЕС) видяхме, че пазарът остава забележително устойчив въпреки степента на несигурност на купувачите. Следователно приключването с въпросите, свързани с легитимността на референдума и евентуален втори референдум ще послужи като катализатор на допълнителни ръстове на пазара“, коментира Ръсел Чирк, основател и главен изпълнителен директор на eMoov.

Очакванията са новите избори да засилят авторитета на премиера Тереза Мей и да намалят несигурността в преговорите за излизането на страната от ЕС.

Основен фактор за продължаващите ръстове на цените на имотите във Великобритания остава недостатъчното предлагане.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:01 | 08.09.22 г.
fallback