fallback

Аутлет центровете вече са сред предпочитаните инвестиционни активи

Атрактивните цени и доброто представяне на аутлетите привличат все повече инвеститори

09:38 | 16.12.16 г.
Автор - снимка
Редактор

Аутлет шопинг центровете вече са изключително популярни и сред инвеститорите, и сред търговците. Доказателство за тенденцията са няколко големи сделки с подобни активи, които бяха сключени през 2016 г., пише в свой доклад консултантската компания Cushman&Wakefield.

Обемът на сделките от началото на годината досега вече далеч надвишава обемите, отчетени през 2015 г., показват данните на компанията.

Безпрецедентното търсене от страна на инвеститорите се обяснява с представянето на активите, атрактивните им цени и високата доходност. 

Данните на компанията сочат, че през последните 5 години обемът на площите от този сегмент в Европа се увеличава с малко над 6% годишно – почти два пъти по-бързо в сравнение с традиционните търговски центрове.

Ръстът на продажбите в аутлет центровете достига 8% годишно през последните три години, а наемите нарастват с повече от 10% за последните 12 месеца.

Експертите предупреждават обаче, че и този сегмент от пазара не е съвсем безрисков. Cushman&Wakefield съветва всички нови участници на пазара да си партнират с утвърден оператор на аутлет център.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:23 | 10.09.22 г.
fallback