fallback

Босна ще експулсира повече от 300 чужденци, злоупотребили с имотни инвестиции

Чуждите граждани са укривали данъци и живеят незаконно в страната

12:12 | 15.12.16 г.

Босна ще експулсира повече от 300 чужденци – граждани предимно на държавите от Персийския залив, като незаконно пребиваващи лица, тъй като те са закупили имоти с цел инвестиция, но не са платили данъци, съобщава Ройтерс.

През последните години в страната се наблюдава приток от арабски инвеститори в имоти, които изграждат жилищни и туристически комплекси, привлечени от ниските цени и по-благоприятния климат в страната.

През последните три месеца данъчните служби в страната са инспектирали почти 700 фирми и 16 туристически комплекса, собственост на граждани от страните от Персийския залив, Либия, Русия и Украйна.

За 500 от фирмите, някои от които притежават повече от 600 жилищни и бизнес сгради, е установено, че са регистрирани на фалшиви адреси и че нямат персонал.

Много от тези собственици са регистрирали фирми, за да купуват или строят имоти, а след това са укривали данъци. Някои от тях живеят незаконно в страната в нарушение изискванията за визи, както и злоупотребяват с разрешителните им за работа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:47 | 30.08.22 г.
fallback