fallback

Оукланд в Нова Зеландия е най-горещият пазар на луксозни имоти в света

Оживяват се пазарите на първокласни жилища в технологичните центрове по света

09:53 | 26.05.16 г.

Оукланд, Нова Зеландия, е най-горещият пазар на луксозни имоти в света в момента, според индекса на Christie’s International Real Estate, цитиран от онлайн портала themovechannel.com.

През миналата година продажбите на имоти на стойност над 1 млн. долара в града са нараснали с 63% на годишна база благодарение на силното търсене както на местни купувачи, така и от чужбина, сочат данните на компанията.

Оукланд изпреварва миналогодишния лидер в класацията на Christie’s Торонто, Канада, където продажбите на жилища за над 1 млн. долара са нараснали с 48 на сто на годишна база.

Сред пазарите с най-силен ръст на сделките с луксозни имоти през миналата година се нарежда и Валенсия, Испания. Основен двигател на увеличението е програмата “златна виза”, предназначена за инвеститори в луксозни имоти от държави извън Европейския съюз (ЕС).

След няколко години на спад на цените о. Сардиния също се завръща на картата на най-активните пазари на луксозни имоти. Силен ръст на сделките е отчетен и в третия по големина град на Мексико – Монтерей, заради силния икономически растеж в региона, стимулиран от наплива на чуждестранните автомобилни компании.

Оживяват се и инвестициите в луксозни имоти в технологичните центрове по света. За Европа като пазарен лидер, тласкан от развитието на технологичните индустрии, се очертава Дъблин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:48 | 12.09.22 г.
fallback