fallback

Brookfield набра 9 млрд. долара за втория си опортюнистичен фонд

Фондът се насочва към диверсифициран портфейл от висококачествени имоти в Северна Америка, Европа, Австралия, Бразилия и други пазари

16:58 | 25.04.16 г.

Инвестиционната компания Brookfield Asset Management набра 9 млрд. долара за втория си опортюнистичен фонд за инвестиции в имоти, съобщава онлайн изданието ipe.com.

Целта на компанията беше за 7 млрд. долара, посочва изданието.

Повече от 100 инвеститори са подкрепили фонда, включително държавни инвестиционни фондове, финансови институции и публични и частни пенсионни фондове.

Фондът се насочва към диверсифициран портфейл от висококачествени имоти в Северна Америка, Европа, Австралия, Бразилия и други пазари.

Компанията коментира, че събраната сума отразява силното търсене на инвеститорите и акцентът върху стратегиите за инвестиции в имотни активи.

Главният изпълнителен директор на Brookfield Браян Кингстън коментира, че вече са ангажирани 45% от средствата. Фондът продължава да търси атрактивни възможности за насочване на останалия капитал.

Първият фонд на компанията затвори през 2013 г. с 4,4 млрд. долара. Усвоени от него са 2,3 млрд. долара, а инвестициите са насочени към САЩ, Европа и Бразилия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:28 | 30.08.22 г.
fallback