fallback

Върховният съд на Индия поиска продажбата на имоти на собственика на Plaza Hotel

С постъпленията от принудителната продажба вероятно ще се съберат нужните 1,5 млрд. долара за освобождаването на собственика на Sahara Group от затвора

16:58 | 31.03.16 г.

Върховният съд на Индия поиска от регулатора на капиталовите пазари да продаде по-голямата част от имотите в страната на конгломерата Sahara Group, чийто собственик е в затвора по обвинения в измама на инвеститори, съобщава Wall Street Journal.

Вече няколко години групата води битки с индийските регулатори, които обвиняват компанията в незаконна продажба на облигации на милиони дребни инвеститори.

Основателят на Sahara Субрата Ройвече повече от две години е в затвора, след като Върховният съд в страната нареди ареста му. Групата не е изпълнила изискванията на борсовия регулатор за изплащане на парите на инвеститорите.

За спасяването на Sahara са необходими над 1,5 млрд. долара, посочва изданието.

Юристите на компанията съобщиха през февруари, че тя е близо до сделка за един от най-апетитните ѝ активи – хотелът Grosvenor House в Лондон, на държавния инвестиционен фонд на Катар. Тази седмица обаче се появиха информации, че сделка няма да има.

Върховният съд на Индия настоява борсовият регулатор да приеме план за продажбата на 86 имота на компанията в страната. Планът няма да включва активите на компанията в чужбина, както и най-големите ѝ активи в Индия, сред които хотелът Sahara Star в Мумбай и Aamby Valley Ltd. - предградие, което групата построи в близост до Мумбай, посочва се в становище на Sahara.

Групата допълва, че вече е депозирала 750 млн. долара от исканите 1,5 млрд. долара, а с продажбата на въпросните 86 имота ще бъдат набрани още 750 млн. долара, което ще е основание съдът да преразгледа мярката на Субрата Рой и да го освободи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:56 | 02.09.22 г.
fallback