fallback

Набраният капитал за инвестиции в имоти достига рекордни равнища през 2015 г.

Темповете на ръст на набиране на нов капитал за вложения в сектора обаче намаляват

12:16 | 21.03.16 г.

Новият капитал за инвестиции в бизнес имоти на глобалния пазар е достигнал рекордните 443 млрд. долара през миналата година, сочат данни на консултантската компания Cushman & Wakefield, представени на едно от водещите изложения в сектора на имотите MIPIM.

Компанията отчита обаче, че темповете на набиране на капитал, който да се насочи към сектора на имотите, се забавят, въпреки че на много пазари инвестиционната активност достига рекордно високи равнища.

През 2014 г. например е отчетен рекорден ръст на набрания за инвестиции в бизнес имоти капитал от 21%. През миналата година увеличението достига 3%.

През миналата година най-силен ръст на набрания капитал е отчетен за инвестициите в Азиатско-тихоокеанския регион – 8%, макар че към него се насочва най-малък дял от вложенията.

Същевременно ръстът на новонабрания капитал за инвестиции в бизнес имоти в Европа и Северна и Южна Америка е под 2%.

Експертите посочват, че от инвестиционната активност най-силно се облагодетелстват големите и ликвидни пазари, като САЩ, Китай, Великобритания, Япония и Германия.

Очакванията на компанията са инвеститорите да се фокусират върху не толкова рискови активи и локации. Ще се увеличат и вложенията на пазара чрез джойнт венчъри с местни партньори и портфейлните сделки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:48 | 04.09.22 г.
fallback