fallback

Русия ще изготвя рейтинг на строителните компании от април

Първата класация ще бъде представена на икономическия форум в Ялта

12:53 | 14.03.16 г.

Строителното министерство на Русия ще започне от април да публикува редовно тримесечно наблюдение на строителния сектор. Като част от него ще се съставя и рейтинг на надеждността на участниците на пазара и техните проекти, съобщава руската информационна агенция ТАСС, като се позовава на публикация на „Известия“.

Идеята за класацията е предложена от бизнес организацията "Деловая Россия".

„Барометърът“ ще обхваща около 8 хил. активни строителни обекта в цяла Русия.

Авторите на проекта се надяват, че това ще защити интересите на купувачите и наемателите, много от които са ставали жертви на измами с участието на строителни компании.

От организацията отбелязват, че класацията ще покаже на гражданите и властите кои субекти какви проблеми имат, в кои области строителният бранш трябва да бъде подкрепен – например в областта на финансирането или данъчната сфера, къде са натрупани проблемите, какви са бюрократичните спънки пред строителната дейност.

Строителните компании ще бъдат оценявани по четири критерия: комплексен анализ на присъствието им на пазара, финансовото състояние на компанията, бизнес репутация и срок за получаване на документацията в различните региони от страната, в които действат фирмите.

Първият рейтинг ще бъде представен по време на икономическия форум в Ялта, който ще се проведе през април.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:53 | 01.09.22 г.
fallback