fallback

Банките в САЩ са занижили изискванията за отпускане на ипотеки в края на 2015 г.

Заради срива на цената на петрола обаче финансовите институции са по-внимателни при кредитирането на бизнеса и инвестициите в бизнес имоти

11:18 | 02.02.16 г. 1

Банките в САЩ са занижили кредитните си стандарти по отношение на домакинствата и отпускането на ипотечни заеми през последното тримесечие на миналата година, сочат данни на Федералния резерв, цитирани от Ройтерс.

Същевременно обаче финансовите институции за завишили изискванията си за финансиране на инвестиции в бизнес имоти и за отпускане на индустриални кредити, показва още статистиката.

Занижаване на изискванията се наблюдава и при лизингите за нови автомобили, докато при кредитните карти стандартите на банките не са променени, посочва Фед.

Що се отнася до затегнатите стандарти за финансирането за бизнеса, в което попада и кредитирането за инвестиции в бизнес имоти, финансовите институции обясняват решението си със ситуацията на петролните пазари.

Проучването на Фед обхваща дейността на 73 американски банки и още 24 клона на чуждестранни банки в САЩ за последните три месеца на 2015 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:07 | 11.09.22 г.
fallback