fallback

Атлантик сити е застрашен от фалит

Губернаторът на щата Ню Джърси отказва да одобри закон, който според кмета на града ще донесе нови, свежи приходи в местната хазна

10:13 | 20.01.16 г.

Кметът на Атлантик сити обяви, че фалитът е обратно на масата, след като губернаторът на Ню Джърси Крис Кристи наложи вето на новото данъчно законодателство, което е от съществено значение за оцеляването на хазартния център, съобщава Ройтерс.

“Ако щатът не е в състояние да допринесе с финансирането, от което имаме нужда в рамките на следващите няколко седмици, няма да имаме друг избор, освен да обявим фалит”, коментира кметът Дон Гардиан в изявление.

Хазартната индустрия в крайбрежния град пострада тежко от засилената конкуренция  от съседните щати, а през миналата година изгуби четири от водещите си казина, отбелязва информационната агенция.

Новите регламенти щяха да позволят на местната власт в Атлантик сити да изиска от казината да плащат и фиксирана такса, освен данъците, както и да предприеме мерки за стабилността на бързо свиващата се база за налагане на имотен данък.

Законът беше одобрен през юни миналата година и почти пет месеца по-късно Кристи наложи вето, като заяви, че ще си помисли дали да не го подпише при условие, че се направят някои промени. Поправки бяха направени и законът беше отново приет, но Кристи отново е наложил вето.

Синдикът на града Кевин Лавин, когото Крис Кристи назначи през миналата година, посочва, че без приходите, които биха дошли с новото законодателство, Атлантик сити ще свърши парите най-късно до април.

Местните законодатели ще трябва да продължат с промените в законопроекта, ако искат все пак да го прокарат. Представителите на демократите обаче обвиняват Кристи в “нагло незачитане” на опитите за фискално възстановяване на Атлантик сити. Губернаторът на щата пък заяви, че пакетът мерки няма никакъв смисъл в този вид, както и че обсъжда евентуално щатът да поеме контрол над финансите на града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:52 | 06.09.22 г.
fallback