fallback

Deutsche Wohnen се бори да запази независимостта си

Компанията ухажва акционерите с по-високи дивиденти, за да отхвърлят сделката с Vonovia

17:23 | 12.01.16 г.

Deutsche Wohnen изигра поредния си коз в битката да убеди акционерите си, че компанията трябва да остане независима, като обяви увеличение на заплатите и обеща да повиши дивидента, съобщава FT.

Акционерите във втората най-голяма публична компания за имоти в Германия имат срок до 26 януари да решат дали да приемат офертата на конкурента Vonovia за поглъщане, припомня изданието.

Ръководството на Deutsche Wohnen вече отхвърли предложението с мотива, че евентуална сделка ще “унищожи стойността на компанията”.

Главният изпълнителен директор на компанията Михаел Зан коментира, че решението на борда на директорите демонстрира устойчивостта и силата на бизнес модела на компанията, като допълни, че ръководството вижда компанията в “отлични позиции” през 2016 г.

За да може сделката да се осъществи, ръководството на Vonovia трябва да убеди 50% плюс 1 от акционерите на Deutsche Wohnen да приемат предложението за сливане на двете групи.

Някои от акционерите вече публично коментираха, че ще отхвърлят предложението, като изразиха и някои критики, включително опасения, че заложената в офертата премия е твърде ниска.

Някои акционери обаче подкрепят сделката. Досега притежатели на 7 на сто от компанията са одобрили офертата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:04 | 09.09.22 г.
fallback