fallback

Очаква се умерен ръст на инвестициите в бизнес имоти в ЦИЕ

Най-силно се очаква да е представянето на пазара в Чехия, където обемът на инвестициите достига рекордни нива

10:08 | 18.12.15 г.

Инвестициите в бизнес имоти в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) се очаква да достигнат 11 млрд. евро през 2015 г. Ако прогнозата се реализира, ръстът на инвестициите ще е 7 на сто, съобщава онлайн изданието property-magazine.eu, като се позовава на данни на CBRE.

Най-силно се предвижда да е представянето на пазара в Чехия с инвестиционни обеми от 3 млрд. евро, което е рекорд за страната.

Въпреки турбулентните геополитически условия обемът на инвестициите в Русия се запазва почти колкото и през миналата година – 2,1 млрд. евро.

Обемът на инвестициите на основните пазари в региона – Чехия, Унгария, Полша, Словакия и Румъния, се очаква да достигне 7,8 млрд. евро, което също е ръст от 7 на сто на годишна база.

Силната активност на чешкия пазар се обяснява с две мегасделки, които формират над 40 на сто от общия инвестиционен обем.

Очакванията на консултантската компания са интересът към пазара на бизнес имоти в Централна и Източна Европа да се засилва и през 2016 г., особено на фона на охотата, с която банките отново финансират проекти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:53 | 07.09.22 г.
fallback