fallback

Hilton също яхва вълната на възстановяването на имотния пазар

Веригата хотели планира да отдели имотите си в публичен инвестиционен фонд

14:13 | 17.12.15 г.
Автор - снимка
Редактор

хотелиерската верига Hilton възнамерява да отдели хотелите си в публичен инвестиционен фонд. Компанията е поредната, която се опитва да яхне вълната на възстановяването на пазара на имоти и да капитализира високите цени на активите, като се концентрира върху мениджмънта, съобщава Financial Times, като се позовава на запознати източници.

Засега Hilton и Blackstone, която притежава миноритарен дял в хотелиерската група, отказват коментар.

Инвеститорите в Hilton ще дадат две възможности на акционерите – да инвестират в публичния фонд или в компанията за управление на хотелите.

Hilton вече се е обърнал към регулаторните и данъчните органи за одобрение на сделката, посочват източниците на изданието.

Масовото отделяне на имоти в публични инвестиционни фондове напоследък привлече вниманието на данъчните служби в САЩ. Републиканците в Камарата на представителите дори предложиха законови промени, с които да ограничат активността.

На фона на възстановяването на пазара на имоти молове, ресторанти, казина и търговци масово започнаха да регистрират публични фондове за имоти, за да се възползват от увеличаването на цените и по-ниското данъчно бреме. От 2008 г. насам броят на публичните фондове за имоти в САЩ се е увеличил драстично, подчертава изданието.

Все пак публичните фондове в сектора на имотите са задължени да разпределят минимум 90 на сто от печалбата за дивиденти. В противен случай се облагат доходите на акционерите от тях.

През последните години големите хотелиерски групи решиха да се съсредоточат върху управлението, отколкото върху собствеността. Те работят повече за утвърждаването и развиването на брандовете си, а собствеността на имотите повериха на трети страни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:33 | 11.09.22 г.
fallback