fallback

Най-скъпите търговски улици на Германия

Който иска да открие магазин на топ локация във Федералната република, ще трябва да се бръкне дълбоко

18:22 | 18.11.15 г.
Автор - снимка
Създател

В продължение на четири години Kaufingerstraße в Мюнхен е най-посещаваната търговска улица на Германия. Никъде другаде не се тълпяха повече купувачи. Сега обаче тази топ шопинг дестинация е изместена от лидерското си място.

Въпреки това новият лидер не е много далеч от тук. Това е Neuhauser Straße – продължението на Kaufingerstraße на Запад в посока Karlsplatz. Операторът на недвижими имоти Engel & Völkers е преброил в една неделя, че от там преминават по 14 729 минувачи на час – с 1776 повече от тези на Kaufingerstraße.

Който желае да открие магазин на някоя от основните търговски дестинации в Германия, ще трябва да плати сериозна сума. Бизнес климатът във Федералната република остава на доста добро ниво, а наемателите на големите шопинг центрове се надяват и потребителското доверие да се покачва.

Въпреки това обаче наемите в Германия са сравнително поносими на фона на тези, които се плащат например в Лондон, пише в свой анализ WirtschaftsWoche, базирайки се на статистически данни на Jones Lang LaSalle/Statista.

Но ето и топ 5 на най-скъпите търговски улици в Германия

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:22 | 09.09.22 г.
fallback