fallback

Строителството на офиси в Ню Йорк върви към 25-годишен връх

Строителният сектор е тласкан нагоре от възстановяването на икономиката, нарастващата заетост и ниските лихви

12:35 | 03.09.15 г.

Строителството на офиси в Ню Йорк е напът да достигне 25-годишен връх през тази година, съобщава The Wall Street Journal.

Очаква се обемът на строителната продукция в офис сегмента почти да се удвои през тази година спрямо предишната, допълва изданието. Това е в пряка връзка с възстановяването на икономиката, нарастващата заетост и ниските лихви, посочва се в доклад на Строителния конгрес на Ню Йорк.

Големите строителни проекти в Hudson Yards в западната част, както и новият Световен търговски център, са основните двигатели на този ръст, показват данните.

Очаква се през тази година на пазара да излязат нови почти 400 хил. кв.м офис площи. Това е с почти 80 на сто повече спрямо нивото от 2014 г. - почти 223 хил. кв.м.

В началния етап на икономическото възстановяване строителството на офиси изоставаше, но с по-видимите промени при заетостта нещата вече се променят, коментира Ричард Андерсън, президент на Строителния конгрес в Ню Йорк, който представлява строителната индустрия от региона.

През тази и следващата година се очаква на пазара да излязат нови близо 900 хил. кв.м офис площи в 19 нови сгради в Манхатън.

„През последните 50-60 години строителството на офиси влиза и излиза от кризи. В момента сме в процес на отлепяне от дъното и има доста голям потенциал за растеж“, коментира Андерсън.

Строителният конгрес очаква, че през следващите две години темповете на ръст на строителството ще се засилват.

Вълната ново строителство подкрепя и реновациите. Според оценките на организацията проектите за ремонти, стартирани през първата половина на годината, са на стойност 1,7 млрд. долара спрямо 1,2 млрд. долара по същото време на миналата година.

Ръстът на бизнес доверието и заетостта са основните двигатели на ръста при новото строителство. Компаниите освен това се опитват да използват пространствата все по-ефективно и като инструмент за привличане на таланти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:20 | 31.08.22 г.
fallback