fallback

Инвеститори от Близкия изток ще влагат по 15 млрд. долара в имоти

Инвеститорската база от региона постоянно се разраства заради срива на цените на петрола, твърди глобалната консултантска компания CBRE

13:01 | 12.08.15 г.
Автор - снимка
Редактор

След китайските инвеститори тези от Близкия изток се очертават като другата водеща група на глобалния пазар на имоти. Според оценки на консултантската компания CBRE инвеститорите от региона ще инвестират в недвижимости по около 15 млрд. долара годишно.

Инвеститорската база от региона постоянно се разраства заради срива на цените на петрола. Това доведе до съществена промяна в глобалните инвестиционни стратегии, свързана с по-голяма географска и секторна диверсификация, посочват от компанията.

По-голямата част от близкоизточния капитал в момента се насочва към САЩ. През първото тримесечие на глобалния пазар на имоти са инвестирани 5 млрд. долара от региона, като най-голям дял от него са привлекли Ню Йорк, Вашингтон, Лос Анджелис и Атланта.

Що се отнася до европейските пазари на имоти, най-предпочитан от инвеститорите от Близкия изток е Лондон. Популярността на британската столица обаче изглежда намалява през тази година, тъй като все повече капитали се насочват към Париж.

Близкоизточните инвеститори стават все по-активни в широк кръг от икономически сектори. Конкуренцията от страна на китайските инвеститори и другите капиталови източници ги насочва все по-често към алтернативни активи и пазари, коментират от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:26 | 07.09.22 г.
fallback