fallback

Инвестициите в бизнес имоти в Европа продължават да растат

Най-силни ръстове са отчетени в Испания, Португалия, Финландия и Норвегия, според консултантска компания

17:35 | 20.07.15 г.

Инвестициите в бизнес имоти в Европа са достигнали 56 млрд. евро през второто тримесечие на годината, сочат данни на консултантската компания CBRE. Това е с 15 на сто повече спрямо същия период на предходната година, допълва още компанията.

Въпреки че темповете на ръст отбелязват леко забавяне спрямо ръстовете на инвестиционната активност, отчетени през първото тримесечие, увеличението е най-силното от второто тримесечие на 2007 г. насам.

Най-силни ръстове на инвестициите са регистрирани в Испания, Португалия, Финландия и Норвегия, като и в четирите държави обемите почти се удвояват спрямо второто тримесечие на миналата година.

Пазарите в Централна и Източна Европа също остават активни, но забавянето на инвестиционната активност, отчетено през второто тримесечие, се обяснява с липсата на достатъчно качествен продукт, а не на търсене, допълва се в доклада.

В офис сегмента в Централна и Източна Европа се наблюдава и известна предпазливост заради предстоящото ново предлагане, което ще излезе на пазара.

Във Великобритания инвестиционните обеми отбелязват ръст от 10 на сто на годишна база, измерен в евро. В местна валута обаче обемът на инвестициите остава на практика без промяна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:44 | 07.09.22 г.
fallback