fallback

Силният паунд окуражава британците да купуват имоти в чужбина

Климатът и локацията остават водещите фактори при вземането на решение за покупка

15:36 | 22.06.15 г.

Силният паунд окуражава инвеститорите в имоти от Великобритания да купуват в чужбина. Малко под половината от британците обмислят дали да не се възползват от валутните предимства, а над една пета заявяват, че обмислят покупката на имот в чужбита през следващите 12-18 месеца, пише онлайн изданието propertywire.com, като се позовава на резултатите от проучване на FXcompared Intelligence.

Общо 20 на сто от британците считат, че победата на консерваторите на изборите през май също е сериозен стимул за инвестиция в имот извън страната.

Над една пета от анкетираните британци посочват, че лесният достъп до ипотечен кредит също е един от стимулите да потърсят имот за инвестиция. За 16% стимул са промените в данъчното облагане в сферата на имотите на Острова, а за 14% - достъпът до пенсионните им фондове и възможността да ги инвестират в имоти.

Резултатите сочат още, че 19 на сто от респондентите предпочитат да направят вложение в няколко имота на едно място. Други 19 на сто смятат, че вложенията в имот в крайбрежна зона носят по-добра възвръщаемост.

Същевременно търсенето на по-добър климат остава основната причина за придобиването на имот извън Великобритания. За 48% от участниците в проучването времето и лесният достъп до локацията са сред водещите фактори при избора.

Една четвърт от анкетираните избират по-големи имоти в опита си да се възползват от силния паунд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:01 | 11.09.22 г.
fallback