fallback

България пак изпадна от топ 10 на най-желаните страни за втори дом на британците

Испания е най-желаната дестинация за инвестиции във ваканционни имоти

10:37 | 08.05.15 г. 5

България отново изпадна извън първата десетка в класацията на най-желаните дестинации за покупка на ваканционен имот, подготвяна от онлайн изданието themovechannel.com.

През април страната ни се е придвижила с 4 позиции надолу в подреждането до 13-то място с 1,2% от запитванията, направени през портала, след като няколко месеца по-рано беше класирана на 5-то място – рекордно добро представяне в класацията досега.

През миналия месец не се отчита промяна при подреждането на първата петица най-желани дестинации за покупка на втори дом. Испания задържа водещата си позиция с 9,7% от запитванията, следвана от САЩ с 5,8%, Португалия с 5,6%, Тайланд с 4,6% и Италия с 3,4%.

В първата десетка попадат още Франция, Бразилия, Канада, Турция и Каймановите острови.

Изглежда че с наближаването на лятото интересът на купувачите на ваканционни имоти от Великобритания към Карибите се възражда, защото с най-голям скок в класацията е Ямайка – с 25 позиции до 15-то място.

Значителен ръст на интереса се наблюдава и към Филипините, Швейцария и Мароко.

Същевременно най-дълбок спад в класацията отбелязва Египет – с 27 позиции до 38-мо място.

Отслабеното евро определено има най-голямо влияние върху британците по отношение на търсенето на ваканционни имоти в Европа. Същевременно се наблюдава и засилване на интереса към дестинации извън Стария континент, като Канада, Турция, Карибите, Обединените арабски емирства и Тайланд.

В топ 40 на 40-то място се завръща и Черна гора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:35 | 10.09.22 г.
fallback