fallback

Американците с отнети от кредитори имоти отново излизат на жилищния пазар

Очаква се тенденцията да е най-видима в Калифорния, Флорида и Аризона – щатите с най-голяма вълна на възбраните заради кризата

11:01 | 23.04.15 г.

Почти 10 години след ипотечната криза собствениците на имоти в САЩ, които са се сблъскали с процедура за принудително отнемане на жилището, отново се завръщат на пазара, пише онлайн изданието themovechannel.com.

В периода 2006-2014 г. почти 9,3 млн. души в САЩ са приключили процедура по възбрана на имот от кредитора. Сега обаче на фона на възстановяващата се икономика на страната и възхода на пазара на труда много от тях се завръщат отново на пазара.

Очаква се тенденцията да е най-видима в Калифорния, Флорида и Аризона – щатите с най-голяма вълна на възбраните заради кризата, прогнозира американската Национална асоциация на брокерите на недвижими имоти.

Данните на асоциацията показват, че от тези 9,3 млн. души около 1 млн. вече са купили ново собствено жилище, а още 1,5 млн. се очаква да купят имот в следващите пет години. Останалите обаче ще трябва да почакат още няколко години заради влошения им кредитен рейтинг и по-строгите стандарти за кредитиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:05 | 06.09.22 г.
fallback