fallback

Ventas придобива Ardent Medical Services за 1,75 млрд. долара

Сделката ще доведе до появата на нов инвестиционен фонд в областта на медицината

15:23 | 06.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Ventas Inc постигна споразумение да придобие Ardent Medical Services за 1,75 млрд. долара в брой и заяви, че ще отдели своите медицински съоръжения в самостоятелен инвестиционен фонд, предава MarketWatch.

Ventas, фонд за инвестиране в медицински недвижими имоти, обяви, че планира да отдели своите болнични операции от останалите недвижими имоти и да ги прехвърли на Ardent, в която вече има дял от 9,9%.

"Разглеждайки портфолиото на Ardent, което включва висококачествени активи със значителен пазарен дял в три ключови пазара, то създава силна възможност за растеж в атрактивния пазар на болничните недвижими имоти", посочи главният изпълнителен директор на Ventas Дебра Кафаро.

Новият АДСИЦ ще се състои от 355 квалифицирани медицински съоръжения и други активи в здравеопазването, управлявани от 44 регионални и местни доставчици на здравни услуги. Президентът на Ventas Раймонд Люис ще бъде главен изпълнителен директор на новия независим публично търгуван фонд.

Люис заяви, че чрез разделянето ще се даде възможност за "значителни възможности за консолидация". По думите му финализирането на сделката се очаква да се случи през втората половина на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:06 | 29.08.22 г.
fallback