fallback

Лондон е най-предпочитаната дестинация за инвестиции в имоти в Европа

Най-активни на пазара ще бъдат азиатските и американските инвеститори, прогнозира консултантска компания

08:56 | 19.03.15 г.
Автор - снимка
Редактор

Лондон е топ дестинацията в Европа за инвестиции в имоти, показва доклад на консултантската компания JLL, цитиран от онлайн изданието property-magazine.eu.

В първата десетка на най-добре представящите се дестинации за инвестиции в сектора на имотите попадат още Дъблин, Мюнхен, Копенхаген, Стокхолм, Единбург, Париж, Осло, Берлин и Манчестър.

Компанията подчертава, че на инвестиционния хоризонт градовете в северозападните региони на Европа се представят по-добре в сравнение с останалите части от континента.

Най-голям интерес сред инвеститорите предизвикват офисите. Силното представяне на този сегмент от пазара се очаква да продължи и през 2015 г.

Най-активни на пазара ще бъдат азиатските и американските инвеститори, прогнозира още компанията.

Очакванията на експертите са, че периферните пазари, като Испания и Ирландия, ще продължат да засилват позициите си на фона на търсенето на по-висока доходност.

Продължава и възстановяването на активността на наемателите на по-малките пазари в Европа, като Брюксел, Барселона, Милано и Прага. Това ще предизвика и възстановяване на инвестициите.

Консултантите отчитат, че американските инвестиции на пазара на офиси в Европа са достигнали 6,1 млрд. евро през 2014 г., което представлява ръст от 82% на годишна база и е най-големият обем, регистриран от 2007 г. насам.

Германските инвеститори са вложили почти 4 млрд. евро в офиси извън местния им пазар, което ги превръща в най-големите европейски трансгранични инвеститори. Предпочитаните от тях дестинации са Холандия, Великобритания и Полша.

Същевременно Германия привлича и все повече инвеститори извън Европа. Големите пет града в страната са привлекли почти 3 млрд. евро от неевропейски инвеститори пред миналата година.

Повече от два пъти са се увеличили инвестициите в офиси извън водещите три пазара в Европа – Великобритания, Германия и Франция, отчита още компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:20 | 05.09.22 г.
fallback