fallback

Комплексът за Олимпиадата от 1936 г. край Берлин става жилищен квартал

Цените на жилищата в Берлин са нараснали най-бързо през последните пет години в сравнение с останалите градове в Германия

12:53 | 13.03.15 г.

Трети живот ще бъде вдъхнат на комплекса за Олимпиадата от 1936 г. в Берлин. Строителна компания планира Олимпийското село край града, построено от Адолф Хитлер и използвано като казарми от Съветския съюз след поражението на нацистите, да бъде превърнато в жилищен комплекс, пише Bloomberg.

Планът за възстановяването на комплекса в покрайнините на Берлин е част от строителния бум, обхванал околностите на града, който се подхранва от засиленото търсене на жилища. Заради високите цени на имотите в централните градски райони започна пълно преобразяване на селищата около столицата на Германия, много от които са силно обезлюдени.

Цените на жилищата в Берлин са нараснали най-бързо през последните пет години в сравнение с останалите градове в Германия. Цените са се увеличили с 38%, а наемите – с 30% заради недостига на жилища в града. От 2011 г. насам средногодишно в столицата на Германия пристигат 45 хил. нови жители, а строителството изостана сериозно от темповете на ръст на търсенето на имоти.

Много от жителите на Берлин избират да се преместят в градчетата на изток от града заради по-евтиния живот. Това постепенно започва да оживява и бизнеса в региона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:57 | 11.09.22 г.
fallback