fallback

Axa Real Estate вдъхва нов живот на проекта Pinnacle в Лондон

Компанията купи терена и ще продължи със строителството на сграда по собствен проект

13:05 | 23.02.15 г.

Axa Real Estate Investment Managers – звеното за имоти на най-големия застраховател в Европа, купи терена на „замразения“ проект за небостъргач Pinnacle в Лондон, съобщава Bloomberg.

Компанията планира да изгради сграда по собствен проект, допълва информационната агенция. Сградата ще разполага с над 93 хил. кв. м офиси, магазини и ресторанти.

Компанията ще плати 300 млн. паунда (460 млн. долара) за имота, съобщава запознат източник, пожелал анонимност. Засега стойността на сделката не е обявена официално.

Лондонското Сити се сблъсква с недостиг на офиси заради свитите възможности за финансиране на нови проекти през последните години. Това беше и основната причина няколко големи проекта, включително и Pinnacle, да бъдат „замразени“. Делът на празните офиси в района ще достигне 15-годишен минимум от 4,8% през тази година, прогнозира звеното за имоти на BNP Paribas.

Строителството на новия небостъргач се предвижда да започне към края на тази година, а завършването му се планира за края на 2018 г.

Строителството на Pinnacle спря през 2012 г., припомня информационната агенция. Axa Real Estate нае PLP Architecture за новия проект. За строителството ще отговаря Lipton Rogers Developments, като компанията ще си партнира и с други международни инвеститори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:46 | 26.08.22 г.
fallback