fallback

Китайски инвеститори ще вложат 1,5 млрд. долара в нов търговски квартал в Лондон

Компаниите, водени от China Minsheng Investment и Advanced Business Park, планират да изградят офис кули в района на лондонските докове

11:42 | 14.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Инвестиционният фонд China Minsheng Investment заяви днес, че ще инвестира заедно с други китайски компании 1,5 милиарда долара в развитието на нов търговски квартал в Лондон, съобщава Wall Street Journal.

Minsheng планира да се присъедини към Advanced Business Park, за да изгради офис кули в района на лондонските докове, обявиха служители на фонда по време церемонията по подписването в Шанхай.

Повечето от средствата ще дойдат от China Minsheng, според говорител на инвестиционното дружество. Това ще бъде първият голям чужд проект на фирмата, която е създадена през август миналата година с капитал от 8 милиарда долара от група непублични китайски компании. През 2013 г. председателят на Advanced Business Park Сю Уейпин бе посрещнат със скептицизъм, когато разкри плановете си за превръщане на дългосрочно вакантен парцел от 35 акра в лондонския Royal Albert Dock в бизнес район, въпреки че имаше подкрепата на кмета на Лондон Борис Джонсън.

В миналото китайските държавни дружества бяха по-активни в големите чужди инвестиции, но лондонският ни проект показва, че частният капитал играе все по-голяма роля в чужбина, каза Сю на церемонията.

Китайските фирми изкупуват имоти и обекти в ключови международни градове като Лондон и Ню Йорк през последните години, за да диверсифицират активите си на фона на спада на домашния им имотен пазар. Пекин също насърчава местните фирми да поемат по-голяма роля на световния пазар, като властите разхлабиха регулациите върху чуждите придобивания.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:11 | 08.09.22 г.
fallback