fallback

Пазарът на офиси в Германия уверено върви нагоре

Засиленото търсене и свитото предлагане подкрепят ръста на наемите въпреки икономическото забавяне

10:36 | 22.01.15 г.
Автор - снимка
Редактор

Икономическият растеж в Германия се забавя през последните месеци, но пазарът на офиси продължава да върви нагоре, пише онлайн изданието property-magazine.eu.

Засиленото търсене от страна на наемателите вероятно ще продължи да подкрепя ръста на наемите в големите градове в страната и най-вече във Франкфурт и Мюнхен. Някои от наемателите вероятно ще пренасочат търсенето си и към други градове, където ръстът на наемните равнища не е толкова силен.

Предлагането на офиси на германския пазар намаля заради трансформирането на редица офис проекти в хотели или жилища. Свитият дял на незаетите офис площи доведе до рязък ръст на наемите във водещите градове на фона на стабилното усвояване.

Известна част от трансакциите, осъществени през последните три месеца на 2014 г., изчакват потвърждение. С тях се очаква обемът на инвестициите в офис сегмента да достигне 16,5 млрд. евро, като топ пет градовете в Германия са генерирали близо 12 млрд. евро от тях. Около 50 на сто от инвестициите в сектора са осъществени от местни инвеститори.

Очаква се Германия да задържи позициите си на втория най-желан пазар от инвеститорите в Европа заради статута на страната на убежище и уверения ръст на наемите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:50 | 10.09.22 г.
fallback