fallback

Ню Йорк е най-добрата дестинация за глобалните инвеститори в имоти

Имотите в Испания също стават все по-атрактивни за инвеститорите

12:12 | 19.01.15 г.

Ню Йорк е дестинация №1 за глобалните инвеститори в имоти, показват резултатите от годишното проучване на Асоциацията на чуждите инвеститори в недвижими имоти (AFIRE) , цитирано от онлайн портала themovechannel.com.

„Голямата ябълка“ измества Лондон от лидерската позиция на класацията на Асоциацията.

Ню Йорк оглавява подреждането четири пъти през последните пет години. Изключение е 2014 г., когато градът е изпреварен от британската столица.

AFIRE представлява компании инвеститори в имоти от 21 държави по света. Членовете на организацията са инвестирали общо над 2 трлн. долара в недвижими имоти в глобален мащаб.

Америка оглавява списъка с най-добрите инвестиционните дестинации благодарение на възстановяващата се икономика. Членовете на Асоциацията определят САЩ като най-сигурната държава за инвестиции в сектора на имотите в момента. На второ място е класирана Германия, а на трето – Великобритания.

САЩ е определена и като най-добрата инвестиционна дестинация от гледна точка възвръщаемост на капитала. Втората позиция е за Испания, а Великобритания отново е трета и по този показател.

Над 90% от участниците в проучването заявяват, че планират да увеличат обема на инвестициите си в САЩ или поне да го поддържат на същото ниво през 2015 г.

Освен Ню Йорк, сред най-добрите американски дестинации за инвестиции в имоти се нареждат още Сан Франциско, Хюстън, Лос Анджелис и Вашингтон.

Две трети от респондентите посочват, че до 2016 г. Китай ще е най-големият източник на капитал за сектора на имотите в САЩ. Десет на сто от участниците в проучването смятат, че това ще се случи дори още през тази година.

Според данни на Националната асоциация на брокерите на имоти в САЩ за годината до март 2014 г. китайци са инвестирали над 22 млрд. долара в имоти в САЩ, като средната цена достига близо 600 хил. долара.

В топ пет на най-добрите дестинации за инвестиции в имоти, освен няколкото американски града, тази година попадат Токио и Мадрид. Имотите в Испания стават все по-атрактивни за инвеститорите, още повече, че и според анализите на МВФ цените на недвижимостите в страната вече са достигнали дъното си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:06 | 20.08.22 г.
fallback