fallback

Пазарът на имоти в Лондон остава в застой

Потенциалните купувачи отказват да приемат високите офертни цени

09:54 | 29.08.14 г.

Пазарът на имоти в Лондон продължава да стагнира, тъй като купувачите отказват да приемат високите офертни цени на фона на перспективите за ръст на разходите по заемите, съобщават от Hometrack, цитирани от Bloomberg.

Резултатите от последното проучване сред брокери на имоти показват, че цените са останали без промяна вече втори пореден месец през август. В Англия и Уелс отчетеният ръст е минимален – 0,1%, заради продължаващото увеличение на цените на жилищата в сателитните населени места около Лондон и в Югоизточна Англия.

В Лондон в само 11% от районите е отчетен ръст на цените през този месец, докато през февруари повишения бяха регистрирани в 87% от районите.

Отчита се и ръст на средния период, необходим за продажбата на едно жилище в британската столица – до 4,9 седмици през август от 4,3 седмици през юли.

Броят на регистрираните нови купувачи в Англия и Уелс се е понижил с 0,9% през този месец. Същевременно броят на обявените за продажба имоти се е увеличил само с 0,1% срещу 1,6% през юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:34 | 10.09.22 г.
fallback