fallback

Инвестициите в бизнес имоти в Европа с 28% ръст през второто тримесечие

Значително увеличаване на обема на инвестициите е отчетено във Франция, засилва се интересът към областните центрове във Великобритания

09:50 | 20.08.14 г.

Инвестициите в бизнес имоти в Европа са нараснали с 28% на годишна база и с 10 на сто за тримесечието до 44 млрд. евро в периода април-юни, сочат данни на консултантската компания CBRE.

Значително увеличаване на обема на инвестициите е отчетено във Франция – 82% ръст спрямо предходното тримесечие и два пъти повече на годишна база до почти 7 млрд. евро.

В съответствие с по-широката икономическа ситуация инвестиционният пазар на бизнес имоти във Франция беше относително спокоен в последните години. През последните три месеца на миналата година беше отчетена най-силната инвестиционна активност от 2011 г.

Силният ръст в началото на тази година се обяснява с големите сделки, както и с рекордно ниските лихви.

Институционални инвеститори от всички големи икономики са активни в момента или се готвят да навлязат на френския пазар. Париж е очевиден избор за всеки, който управлява международен портфейл от имоти.

Във Великобритания инвеститорите продължават  да бъдат по-активни извън централната част на Лондон през второто тримесечие на 2014 г. Приблизително 60% от общия обем на инвестициите в Обединеното кралство са станали извън столицата.

Нарастващият интерес към областните градове на Великобритания, като Бирмингам и Манчестър, отчасти се дължи на силната конкуренция за ограничения инвестиционен продукт в Централен Лондон, но също така отразява повишаването на доверието от страна на инвеститорите.

Купувачите от Азия и Близкия изток също вече са по-склонни да проучат възможностите извън Лондон, но отново предпочитат активите на централно място и със сключени договори за наем.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:31 | 06.09.22 г.
fallback