fallback

Публичните компании от сектора на имотите в Европа разчитат на конвертируем дълг

Обемът на емитираните през първото полугодие конвертируеми облигации се е удвоил на годишна база, отчитат от Société Générale

09:34 | 05.08.14 г.
Автор - снимка
Редактор

Обемът на издадените от европейските публични компании от сектора на имотите конвертируеми облигации се е увеличил два пъти през първата половина на тази година спрямо първата половина на миналата година, сочат данни на Société Générale, цитирани от онлайн изданието propertyeu.info.

Société Générale е водещ играч в Европа в пласирането на конвертируеми облигации, с пазарен дял от 11,3%, отбелязва изданието.

Публичните компании от сектора на имотите са заели водеща позиция на пазара на конвертируеми облигации. Според Société Générale 16 на сто от общия обем на емитираните конвертируеми облигации, издадени от 2011 г. до края на първото полугодие, са на компании от сектора на имотите. Общата им стойност е близо 72 млрд. евро.

На второ място са петролните компании с пазарен дял от 11%, следвани от технологичните компании с пазарен дял от 8%.

Сред най-активните играчи на пазара през тази година са германските публични жилищни компании. През май жилищният гигант Gagfah успешно емитира конвертируеми облигации за 375 млн. евро с купон от само 1,5%. LEG Immobilien пък генерира 300 млн. евро през април, а Deutsche Wohnen – 250 млн. евро, с които финансира придобиването на базирания в Берлин конкурент GSW.

Unibail-Rodamco осъществи най-голямата емисия през първото полугодие – компанията емитира конвертируеми облигации за 500 млн. евро с матуритет през 2021 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:34 | 05.08.14 г.
fallback