fallback

Дъблин е най-атрактивният пазар на бизнес имоти в Европа

Градовете от Централна и Източна Европа и Балтийските държави също ще са изключително атрактивни за инвеститорите поне до 2017 г.

21:10 | 01.08.14 г.
Автор - снимка
Редактор

Дъблин е най-атрактивният пазар на бизнес имоти в Европа според консултантската компания DTZ, съобщава онлайн изданието property-magazine.eu.

Компанията сравнява градовете според това доколко предлагат най-атрактивните цени за инвеститорите, които искат да навлязат на пазара сега. Резултатите от проучването показват, че периферните пазари е много вероятно бързо да задминат традиционните пазари от Западна Ивропа.

Дъблин оглавява всъщност две класации на компанията – за търговския и индустриалния сегмент от пазара на бизнес имоти. Офис сегментът също попада в топ 10, макар и да изостава след първата позиция.

Градовете от Централна и Източна Европа и Балтийските държави също ще са изключително атрактивни за инвеститорите поне до 2017 г. заради продължаващото им възстановяване от кризата.

От компанията подчертават, че инвеститорите все по-често поглеждат към периферни пазари като Испания, Италия и Централна и Източна Европа точно заради атрактивните цени.

Анализаторите подчертават, че привлекателността на европейските пазари на бизнес имоти за инвеститорите постепенно намалява заради влошаването на достъпността на водещите пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:05 | 21.08.22 г.
fallback