fallback

Глобалните инвеститори увеличават вложенията си в имоти в Европа

Отчита се повишен апетит за риск на основните пазари и по-голям интерес към пазарите, които бяха най-тежко засегнати от кризата, според консултантска компания

17:12 | 02.07.14 г.

Глобалните инвеститори увеличават вложенията си в имоти в Европа, като интересът им към някои от пазарите, които бяха най-тежко засегнати от кризата, непрекъснато нараства, посочва се в актуалния доклад на консултантската компания LaSalle Investment Management, цитиран от онлайн изданието propertyeu.info.

“Положителният импулс в Европа вероятно е добре обоснован и не е изненадващо, че световните инвеститори оценяват така европейския пазар”, коментира Махди Мокран, ръководител на европейските научни изследвания в LaSalle.

“Капиталовите потоци към региона продължават да прогресират и сега е налице повишен апетит за риск на основните пазари и по-голям интерес към пазарите, които преди това не са били на радара на международните инвеститори, като Испания, Италия и Централна Европа”, допълва Мокран.

Експертът подчертава обаче, че независимо от положителните тенденции европейските пазари на недвижими имоти продължават да се движат с различна скорост. На преден план е пазарът в Лондон и по-широкият пазар в Югоизточна Англия.

Мокран отбелязва, че има риск от прегряване на пазара в определени райони от британската столица. Като цяло обаче липсата на предлагане подкрепя стойностите.

Наред с Великобритания, другите атрактивни пазари по-висок растеж в Европа са Швеция и Полша, подчертава се в доклада на компанията.

Като пазар с потенциал за развитие на офис проекти експертите очертават Париж, както и водещите градове в Германия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:14 | 27.08.22 г.
fallback